Danki Sinterklaasje... - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Celine Zoet - WaarBenJij.nu Danki Sinterklaasje... - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Celine Zoet - WaarBenJij.nu

Danki Sinterklaasje...

Door: Celine

Blijf op de hoogte en volg Celine

07 December 2005 | Nederland, Amsterdam

En is Sinterklaas ook bij jullie langs geweest? Ik ben in ieder geval afgelopen jaar lief geweest, Sint & zijn Pieten waren me niet vergeten. Het begon allemaal afgelopen vrijdag toen ik mijn cheque op ging halen. En wat zag ik tot mijn grote verbazing…mijn stagevergoeding is verhoogd! YOOEHOOEE….!!!
Daarnaast nog verrast door een chocoletter en pepernoten op mijn bureau, twee lieve gedichten uit NL in mijn brievenbus en ook nog eens van de Sint op Curaçao een gedicht en cadeautje. Die goede, oude man heeft me verwend ;-)

Vrijdag het Van der Valk Hotel een bezoekje gebracht voor een Happy Hourtje. Mooi uitzicht, relaxte muziek en wel heel leuke kaarsen. Perfecte kaarsen voor in ons huis dachten wij zo. Nog helemaal in ons element van onze ‘diefstal’ van vorige week dachten wij deze kaarsen ook wel even sneaky mee te smokkelen. Mooi niet dus, GESNAPT!
Dat was het moment dat er werd besloten om onze criminele activiteiten te laten voor wat ze waren. Ik bedoel je bent een crimineel of je bent het niet, en wij zijn het duidelijk niet!

Er is een tijd om te komen en een tijd om te gaan…! Helaas voor ons lieve Belgje Nathalie was haar tijd om te gaan aangebroken. Vandaar dat we afgelopen zaterdag een ‘afscheidsfeestje’ hadden georganiseerd bij restaurant Hook’s Hut. Met de hele groep genoten van een hoogstaand diner met kaarslicht. Herinneringen, foto’s en cadeautjes uitgewisseld, waarna het tijd was om echt te gaan feesten!

TROS PARADISE…
Geweldige optredens van onder andere; Marianne Weber, Replay, Gebroeders Co, Dennie Christiaan en last but not least Wolter Kroes.
Heerlijk met zijn allen letterlijk mee staan schreeuwen op “Ik heb de hele nacht liggen dromen, van je stem van je mond, van je lijf van je kont….”. Na het feestgedruis wilden we toch nog even de avond afsluiten op Mambo. ‘Een uurtje’ hoor ik mezelf nog zo zeggen…Helaas, toch pas weer om 5 uur in mijn bedje beland.

Toch een beetje jammer als dan om 7:30 je wekker weer afgaat. Ja jullie lezen het goed, half acht opstaan op een zondagochtend! Time for Familyday…
Vanuit Eefke’s stagebedrijf was er een familiedag georganiseerd en ik mocht me gelukkig prijzen als het familielid van Eefke. ’s Ochtends stond er een speurtocht met de auto over het eiland op het programma. Nou, ze weten hier wel wat een speurtocht is zeg! “Neem een babyfoto en hardgekookt ei mee naar de finish”, “Maak een schilderij met spullen uit de natuur” en “Rap een sinterklaaslied” waren opdrachten waar wij in de vroege ochtend aan moesten geloven. Maar, we hebben ons best gedaan en niet geheel zonder resultaat. Een derde prijs in de wacht gesleept van de 15 groepen en dat terwijl alles ook nog eens in het Papiaments was. Best netjes toch!?

En dan maandag 5 december, vol verwachting klopte ons hart…
Met alle meiden sinterklaasavond gevierd onder het genot van pepernoten, speculaastaart, schuimpjes en chocola. Natuurlijk konden de gedichten en cadeautjes deze avond niet ontbreken. Danki Sinterklaasje!

En dan is het nu alweer woensdag, de week is doormidden en het weekend in zicht. Hoewel een normale doordeweekse week er toch ook redelijk mee door kan gaan hoor. Maandag sinterklaas, dinsdag naar de bioscoop en vanavond weer een BBQ met de hele groep. Wat heb ik het hier toch zwaar he ;-)

Sunchi Celine

Oh ja, voor de geïnteresseerden onder jullie, STAGE! Ik ben op het moment bezig met het organiseren van een Open Huis. Ik heb een voorstel geschreven en deze is gisteren, inclusief budget, goedgekeurd door de directie. De handtekening is binnen en dus kan er worden gestart met de voorbereidingen. Een leuke opdracht, waar ik ook echt heel veel zin in heb!

Een andere opdracht waar ik mee bezig ben is het opzetten van een klachtenregistratiesysteem. Alhoewel, ik hoef het systeem niet te gaan ontwerpen maar ik moet wel onderzoek doen naar de huidige situatie, de eisen en wensen, de diverse systemen op de markt etc. en daar uiteindelijk een advies over schrijven. Deze opdracht is iets minder motiverend voor mij, maar goed je kan niet alles hebben toch!

• 07 December 2005 - 18:44

Daniëlle:

Het is echt praktisch Nederland daar, Marianne Weber, Sinterklaas ;) Hier heb ik ook 'uitbundig' sinterklaas gevierd hoor. De buurman was iets minder blij :P X

• 07 December 2005 - 19:02

Ethie:

Zo Celine, ben je helemaal ongeturnd? Ik hoor een kleine shihutavond in aankomst komen na al deze verhalen, oh oh!
    Haha leuk hoor allemaal! Stuur je snel weer een mail, heb het ook lekker druk op mijn stage....pfff. Nog maar heeel eventjes!
    Dikke zoen

• 08 December 2005 - 13:03

Linnie:

zozo..toch maar niet zo crimineel he..hihi..enne..als je terug komt gaan we niet ineens elk weekend naar de skihut hoor ;-)
    maar wel weer leuk je verhaal te lezen...
    trouwens blij dat het goed gaat op je stage..
    enne..je hebt je haar geknipt!!! leuk!!
    bel je zaterdag weer..hihi
    kusje

• 08 December 2005 - 20:43

Eef R.:

Moeten inderdaad maar stoppen met onze helingpraktijken. Maar moet zeggen dat ik nog steeds geinteresseerd ben in een bepaalde olifant....

• 09 December 2005 - 08:16

Jorien:

Die verhoging van je stagevergoeding zul je wel verdiend hebben dus nu is het ook niet meer nodig om het criminele pad in te slaan. Je muzieksmaak is er wel op achteruit gegaan.Hermans House Band okee maar Marianne Weber!!! Was het gratis of zo. Gaan jullie ook een kerstboom "regelen"of wordt het een cactus? Hoor je weer
    Liefs, mam

• 09 December 2005 - 11:39

B100:

Misschien dat ik vanavond mijn slag zal slaan om die olifant te bemachtigen... Je ziet me wel verschijnen ;-)

• 09 December 2005 - 15:11

Stefster:

hey celientje,

ben je ook zo verwend door de sint?! ik ook hoor door tommie jaja hij is nog steeds een projectje...
    ik dacht dat meld ik even bij het meldpunt van celine...de rest die dit leest snapt het toch niet!

kusje stef

• 09 December 2005 - 15:35

Jorien:

Steffie, volgens mij snap ik het wel hoor. Leuk he projectmatig werken. Veel plezier.
    Groetjes
    Jorien

• 09 December 2005 - 16:03

Je Broer:

hey c-tjuhhhh allus goed hier wel jammer sdat je er niet was met de sint was egt gaaf laura vond het prachtig met de grote mensen meedoen warneer kom je eigenlij terug kuss je broer

• 10 December 2005 - 17:14

Henk:

Dankzij de Sint hebben Fred en ondergetekende de strijd om de nr 1 positie bij schoonmama opgegeven.
    Met een optreden als zwevende heksen hebben we een wereld act neergezet.
    De tegenwerking van Fred heb ik met wat bezemslagen de kop in kunnen drukken. De foto's van het Italiaans etentje Juni j.l. zijn klaar. Zijn leuk, iedereen netjes gekleed, aleen Fred had geen Jasje aan!!! Jammer.
    Vergeet die olifant maar, je komt Nederland niet eens binnen met een paar bolletjes tussen je billen.
    Weet je waar ik een hekel aan heb, te veel inkopen voor een opendag. Overblijvers moeten dan helaas worden verdeeld onder de organisatoren. (is er nog ruimte in de koelkast?)
    Volgend jaar mag je samen met je Moeder naar Fransje Bouwer. Dit zal je, gezien je verandering van smaak, zeker bevallen.
    Veel plezier,

Henk

• 11 December 2005 - 11:12

Corliz:

Hey ex-crimineeltje, stelen is niks voor celientje hahahaha. Toen ik dit las: “Ik heb de hele nacht liggen dromen, van je stem van je mond, van je lijf van je kont…” moest ik gelijk denken aan de LOZE avonden in SPOOR!!!!!!!!! wahhhhhh....Nee we gaan niet naar de skihut als je terugkomt, maar naar SPOOR! he lin ;)
    En eindelijk iets over je stage! LEUK!!!

KUS

• 11 December 2005 - 20:53

Leonie:

Waar is de foto van Marianne Weber dan?? Hahaha

• 12 December 2005 - 19:03

Gert:

iedereen heeft het over M.Weber, maar Dennie Christiaan is ook heftig hoor. En de gebroeders CO, wie kent ze niet! Hoe kun je nou het criminele pad op gaan met zo veel politie bloed in je aderen? xxx

• 12 December 2005 - 23:25

Henk:

Mocht je na deze opleiding over stappen naar de politie academie,
    dan beschik je wel over ervaring Want: Met boeven vang je boeven!
    Aan de door jouw genoemde misstapjes kan ik er inmiddels nog een paar toevoegen o.a. onverzekerd rijden (zonder dat je het wist) te hard rijden. (zonder erg) parkeren op de stoep, (welke stoep?)Tjollers omver rijden, (niet gezien)Zonder gordel,(welke gordel?)
    1 hand aan het stuur is toch ook handsfree!! (op Curacao)
    Met zoveel ervaring zul je een uitstekende inspecteur worden en wie wil er nu niet een bekeuring van een lady met zulke mooie ogen!
    Krijgt het Jeepie verhaal nog een deel twee?
    Heel veel plezier met de Kerstdagen.
    Henk

• 14 December 2005 - 14:29

Hid:

celientje waar ben jij?? waar blijf jij?